Blog

Samantha Young: Heroj | by Svijet jednog knjigoljupca

Ljubavno-erotski roman Heroj (engl. Hero) iz pera Samanthe Young, u Lijepoj našoj objavljen je nedavno u izdanju Fokus na hit, preveden po prevoditeljici Pauli Jakus, te predstavljen na sljedeći način:

“Alexa Holland nekoć je imala svojeg heroja; oca kojeg je uzdizala u nebesa. No, kad je kao djevojka otkrila njegove zastrašujuće tajne, sve iluzije su nestale. Odlučila je nastaviti svojim putem, daleko od oca i njegovih grijeha koje je ispaštala cijela obitelj.

I ne samo njezina.

Caine Carraway danas je moćni muškarac koji je, spletom nevjerojatnih okolnosti, bio jedna od žrtava Alexinog oca. Teškom mukom nastavio je dalje, izgradio karijeru i postao poznat, a traume koje su mu obilježile život zakopao je duboko u sebi.
Zadnje što mu u životu treba je kći onoga koji mu je nanio zlo.

I to kakva!

Uporna. Drska. Spremna na sve.

I tako… prokleto privlačna.”

Samanthu Young obožavam zbog njenog serijala Dublin Street koji sadrži šest romana, a koji su svi u Lijepoj našoj objavljeni u izdanju Fokus na hit. To mi je najdraži ljubavno-erotski serijal, iz razloga što je autorica stvorila jedan opširan i zanimljiv svijet s pregršt likova, čije je živote začinila obiteljskim i prijateljskim motivima te ljubavnim romansama, a erotski dio svakog romana vruć je i zanimljiv te dodatno začinjava radnju. Upravo iz tog razloga bila sam presretna kad je Fokus objavio ovaj roman, a još sretnija što su mi ga poslali na recenziju. Hvala! 

Heroj je početak novog serijala Samanthe Young, a žanrovski je, kao i stilom pisanja isti kao i prethodno imenovani serijal. Dakle, riječ je o ljubavno-erotskom romanu koji će vas sigurno očarati isto kao i svjetski poznat serijal Dublin Street jer nam autorica donosi vruću romansu od koje se ne možemo odvojiti!

Glavni likovi Heroja jesu Alexa i Caine, čije upoznavanje na početku ovog romana ne prolazi glatko. Naime, Alexa je kći čovjeka koji je Cainu uništio djetinjstvo, a on zbog toga ne želi ni čuti za nju. Zbog njihovog sukoba prilikom slučajnog upoznavanja Alexa ostaje bez posla, njezinom bivšem šefu prijeti loš glas i gubljenje daljnjih poslova, a Caine ne želi ni čuti za nju.

No, Alexa je uporna i želi da Caine shvati kako ona samo nosi očevo prezime, ali nije mu slična, pa dolazi u njegov ured zahtijevajući da je sasluša. Spletom okolnosti i zahvaljujući Cainovoj dobroj volji, on je sasluša a potom ponudi i dobro plaćen posao njegove osobe asistentice, na što Alexa pristaje, iako svjesna da će joj njezin novi šef truditi zagorčati život i posao u potpunosti. I bila je u pravu.

Caine je mrzovoljan, zahtjevan i tvrdoglav. I užasno je privlačan.

Alexa je radišna, sposobna i tvrdoglava. Ona je najbolja osobna asistentica koju je ikad imao. I užasno je privlačna.

Kemija među njima ne može se poreći, ali Caine ne želi bolje upoznati tu napornu pametnjakovićku jer mu je nenadano banula u život tvrdeći da je kći osobe koja mu je uništila djetinjstvo, s izgovorom da ga razumije i želi da on shvati da ona nije kao njezin otac. No, iako on odbija ikakav prisan kontakt s njom, situacija će se s vremenom prilično zakuhati, a njihov odnos produbiti. Upravo takav odnos bi ih oboje mogao skupo koštati jer oboje nose velike ožiljke iz prošlosti koja ih bolno veže, iako nisu krivci za događaje koji su im uništili djetinjstva.

Njihov je odnos pun uspona i padova, a iako se Alexa silno trudi doprijeti do Cainea, on ne može srušiti zid koji je podigao oko sebe iz razloga što se boji da će ga Alexa, baš kao nekad njezin otac, uništiti. Takav odnos glavnih likova napet je i dinamičan, a u dijelovima i vruć, zahvaljujući erotskom dijelu romana kojeg Young vješto i duboko opisuje.

Samantha Young još je jednom dokazala da zna zagrijati radnju i čitatelja prikovati za stranice, u nestrpljivom iščekivanju sljedećih događaja i razvoja situacije između glavnih likova. U ovom romanu ne nedostaje dinamike i akcije, smijeha i humora, ali i emotivnih motiva. Uz to, Young u radnju ulazi duboko, a širi je i sporednim likovima te poslovnim motivima. Osebujna radnja začinjena je vrućim erotskim scenama i strastvenom vezom dvoje ljudi koji su svjesni da su stvoreni jedno za drugo, a istovremeno da bi se međusobno mogli uništiti kao što ih nitko nikada nije uništio.

Pitanje je hoće li se spasiti ili uništiti, a odgovor doznajte čitajući ovaj odličan roman vrijedan svake pohvale i preporuke.

Opasno, zabavno i neodoljivo! Preporuka!

Samantha Young: Heroj (pročitano 27. svibnja 2019.)Ljubavno-erotski roman Heroj (engl. Hero) iz pera Samanthe Young, u…

Gepostet von Svijet jednog knjigoljupca am Montag, 27. Mai 2019

Heroj

Napišite komentar!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>