Blog

Samantha Young: Heroj | by Throne of Bookaholic

Heroj, Samantha Young

Samantha Young autorica je koju ne treba posebno predstavljati. Cijeli svijet knjigoljubaca zna tko je ona, bez obzira jesu li čitali njene knjige ili ne. Moram priznati kako prije nisam bila ljubitelj ovog žanra, pa me tako niti knjige od Samanthe nisu pretjerano zanimale da bi ih htjela čitati. Nisam ih smatrala lošima, već sam jednostavno toliko favorizirala trilere i fantasy romane da me ništa drugo u tom trenu nije jednakim intenzitetom privlačilo. No, kako sam odrastala, proširivala sam svoju zainteresiranost i za druge žanrove, pa tako i za ljubavno erotske. Heroj je prva knjiga od Samanthe koju sam uzela u ruke i pročitala. I sada mi je žao što mi je toliko dugo trebalo da ispužem ispod svojeg kamena jer ovo je savršenstvo. Samantha, zbilja oprosti što mi je toliko trebalo da se upoznam s tvojim pisanjem, obećavam da ću se iskupiti čim prije, jer nakon Heroja krećem u potragu za Dublin Streetom da se moja sreća uz tvoje knjige nastavi.

60986056_345020769490001_2488037218422095872_n

Alexa Holland je nekoć imala sve. Ili je barem to mislila. Majku koja ju je voljela te oca kojeg je uzdizala u nebesa. No, sve se to raspalo, sve iluzije su nestale onog dana kad su na površinu isplivale očeve zastrašujuće tajne. Sada kad je odrasla, odlučila je nastaviti svojim putem, što dalje od svojeg oca i njegovih neoprostivih grijeha koji su razorili cijelu obitelj. I ne samo njezinu.

Caine Carraway danas je moćan muškarac koji je, spletom nevjerojatnih i nesretnih okolnosti, bio jedna od žrtava Alexinog oca. Teškom mukom nastavio je dalje, izgradio karijeru i postao poznat, a bolna prošlost i traume koje su mu obilježile djetinjstvo i cijeli život zakopao je duboko u sebi nadajući se kako će tamo i ostati. No, ono što Caine nikako nije mogao znati je da će u njegov život ući upravo kći onoga koji mu je nanio zlo.

Alexa se pokušava ispričati Caineu, no on tu ispriku naravno ne prima dobro. Ne želi imati posla s njom, niti biti u njenom okruženju. No, Alexa je uporna i želi dokazati Caineu kako ona, iako nosi njegovo prezime, nije nimalo slična svome ocu niti je kriva za očeve grijehe. U namjeri da mu to i dokaže, Alexa postaje Caineova osobna asistentica, iako je odmah na samom početku bila svjesna da će joj njezin novi šef zagorčati život i posao u potpunosti. I bila je u pravu. Caine je vječito mrzovoljan, hladan i tvrdoglav. Ali i nevjerojatno privlačan.

_Mobiteli su nam zajedno i znaš da znam gdje živiš, a ja znam da ti znaš gdje me možeš pronaći._ (3)

Iz majstorski osmišljene radnje nastala je ova privlačna i izuzetno zanimljiva priča uz koju želite provesti čitav dan, ne odvajajući se od nje. Iako je kemija između njih očigledna, Caine se i dalje drži postrance, ne dajući Alexi priliku da mu se približi. Jer ipak je tragična povijest ono što ih povezuje i Caine ne može pogledati Alexu, a da se pritom ne prisjeti svega što je godinama pokušavao zaboraviti. No, kako to obično biva, kroz neko vrijeme se stave sve karte na stol, a Caine konačno spušta svoje zidove i prestaje se pretvarati kako ga Alexa ne zanima. Njihov odnos se produbljuje, od smrtnih neprijatelja postaju ljubavnici, a s vremenom jedno od njih dvoje počne osjećati i nešto više, iako to u njihovom slučaju nije nimalo pametno.

_Mobiteli su nam zajedno i znaš da znam gdje živiš, a ja znam da ti znaš gdje me možeš pronaći._ (6)
Njihov odnos prepun je uspona i padova, njihova “idila” nikako ne može dugo potrajati s obzirom na prošlost koja ih veže, ali i na druge tajne iz prošlosti koje skrivaju jedno od drugoga. Tako dolazi do igre muškarca i žene kao mačke i miša, igre prošlosti u njihovim životima te borbe da se prebrodi sve ono što ih na prvi pogled razdvaja.

Radnja je, u Samanthinom stilu, strastvena i napeta, začinjena vrućim erotskim scenama i iskrama koje frcaju na sve strane. Knjiga je prepuna zanimljivih dijaloga prožetih humorom, ali i emocijama. Ukoliko ste ljubitelj Samanthe i općenito romana ovog žanra, knjiga će vas vrlo brzo osvojiti, prikovati za kauč ili krevet i ne dozvoliti vam da ustanete sve dok ju ne dovršite. Toliko je dobra da se stranice jednostavno same okreću jedna za drugom. A sada je vrijeme da posegnem za Dublin Streetom i prepustim se osjećajima.

_Mobiteli su nam zajedno i znaš da znam gdje živiš, a ja znam da ti znaš gdje me možeš pronaći._ (5)

https://throneofbookaholichome.wordpress.com/2019/05/30/heroj-samantha-young/?customize_changeset_uuid=c52348b5-5435-471a-a7bf-0c17a6c5b47f&customize_autosaved=on

Heroj

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>