Samantha Young: Scotland Street | by Čarobni svijet knjiga 01/03/2018

 

Ovo je priča o Coleu i Shannon, ali zapravo je priča o bolnim trenucima koje mnogi mladi prožive uz svoje disfunkcionalne obitelji. Coleovu bolnu priču već znate iz prošlih nastavaka, ali sada ćete ga malo pobliže upoznati kada i on ispriča svoju stranu priče koja slama srce. Iako je sada majstor tetoviranja u poznatom salonu, i dalje ga proganja njegova mračna prošlost koje će se itekako prisjetiti kada sretne nju. Shannon i Cole upoznali su se kao petnaestogodišnjaci, a sada su se ponovo sreli i odmah je nastao kaos.

Shannon je imala gadan peh, rekli bismo, možda samo puno neopreznosti ili glupave nesigurnosti jer imala je jako loš ukus za odabrati dečka. Jedan ju je prevario, jedan pokrao, a zadnji joj je priuštio traumu za cijeli život, pa onda naravno da je Coleu odmah u startu direktno u lice sasula svoj prvi dojam o njemu, koji nije bio nimalo lijep i koji je Colea bacio u agoniju te ga podsjetio na vlastite demone. Neće to biti nimalo lijepi prizori, ali upravo ta njihova prva neizgovorena svađa rasplamsala je samo još više vatre u njima, a svima oko njih zadala glavobolje.

Razorne priče koje ćete saznati iz ovog romana spustit će vas čvrsto na zemlju. Tresnula sam kao kruška čitajući te uznemirujuće priče iz njihovih života, divila se odvažnosti likova i bodrila ih da ne posustanu i da ne odustanu jedno od drugoga. To je dvoje doživjelo ponižavanja i omalovažavanja i stravične oblike zlostavljanja i bilo je krajnje vrijeme da napokon nađu sreću, ali ne bi bilo zanimljivo da nam Samantha nije priredila još nekoliko šokova prije nego što je ovom divnom paru pružila sreću. Doista sam se i divno nasmijala slušajući nježna podbadanja, plakala sam kao malo dijete uz njihove teške ispovijedi i na kraju odahnula kada se sve sredilo i nastupila idila.

Sada je već svima jasno da sam se zakačila na ovaj serijal koji tako divno u svakoj knjizi obradi neki novi par, a koji i dalje spominje sve ostale parove tako da njihove priče pratimo čak i kada su one gotove, ali samo u dijelovima, ništa pretjerano jer ipak svaka knjiga ima svoju temu, svoje likove i novu kompliciranu ljubav na pomolu oko koje se treba pošteno pozabaviti. Ali prije sve te ljubavi i seksi scena i vrućih trenutaka, ja sam se zapravo unijela u sve te pozadinske priče koje kroz cijeli život prate likove. Te priče pokazuju mi koliko je ovaj serijal realan i nimalo isforsiran, pokazuju mi kako je bit života pronaći sreću u sitnicama, izvan boli i patnje. “Scotland Street” progovara o povjerenju, ne bilo kakvom već onom prema obitelji i samim time prema partneru. Kako ponovo vjerovati nekome nakon što te obitelj razočarala i prestala vjerovati u tebe? Kako vjerovati dečku da te neće povrijediti ako te svaki prethodni povrijedio? Kako priznati da opet voliš nakon što su te ponižavali i pretvorili u nesigurnu osobu bez trunke samopouzdanja?

Eto, to me privuklo serijalu, ta emotivna strana koja svaki put daje snažnu poruku, daje snagu ljubavi i nove početke, i sve to na jako realan i potresan način. Super je što tu ima i ponešto seksa i romantike i divnog tog, sad već plemena koje tako sigurno kroči kroz život. Ali da nema drame, bio bi to samo još jedan seksić u nizu. Zato su ta drama i taj stres potrebni kako bi priče imale smisla, pametnog smisla, i vrlo važne poruke.

Zato, ljubitelji erotskih romana, ne očekujte stranice ispisane samo sočnim detaljima, ne očekujte sado-mazo igre, ne očekujte samo smijeh, nego se pripremite za suze, za oklijevanja, za nepovjerenje, pripremite se dotaknuti dno prije nego što poletite zajedno s likovima. I naravno, kao i ja, i vi ćete se sa svakom novom knjigom zaljubiti u novi lik. S Coleom sam preboljela Marca, a već vidim da će i Cole ispariti iz moga života čim uskoro upoznam Logana. Jedva čekam 🙂

Čarobni svijet knjiga

Scotland Street

 

« Jenny Han: Dečki koje sam voljela | by Bibliomanija
Leif G. W. Persson: Tko ubije zmaja | by Učitaj se! »