Silvia Zucca: Astrološki vodič za slomljena srca | by Topli kutak za male i velike čitatelje 20/03/2018

Mislite li da bi naš horoskop mogao biti glavni krivac za sve naše probleme i glavni faktor u međuljudskim odnosima?

Nevjerojatno je da jedan mali postotak ljudi doista smatra tako… A naša glavna junakinja Alice jedna je od njih.

Ona je nepopravljivo romantična tridesetogodišnjakinja koja ne gubi nadu u pravu, “filmsku” ljubav. Možda na to utječe i činjenica da radi u TV kući u Milanu, gdje se snimaju sapunice. Ne ometa je činjenica što radi sa svojim bivšim dečkom s kojim je hodala pet godina. I s njegovom trudnom zaručnicom.

Ona je zaljubljive prirode i u kojem smjeru vjetar puhne, u tom smjeru ona pronalazi novi potencijal za muža.

Kad joj Tio, kolega s posla, krene čitati horoskop, ona se za to uhvati kao “pijan plota” jer je napokon pronašla sebi odgovarajuće čvrste razloge za sve dosadašnje propale veze. Tio je, naime, stručnjak za astrologiju i horoskopske znakove, pa Alice odlučuje napraviti emisiju o tome kao utjehu drugim ostavljenim dušama i očajnim kućanicama pod naslovom “Astrološki vodič za slomljena srca”.

Našoj romantičarki se sada nakon Carla, Luce i Giorgia na tapeti našao prezgodni Alejandro, kojem je kvocijent inteligencije obrnuto proporcionalan izgledu. Što mislite, je li veza potrajala?

Glupo pitanje, znam 😉

Teško je izabrati i ostati hladne glave kad imaš novog zgodnog i pametnog šefa koji se pali na tebe… U igru ulazi i prezgodni Daniel, kojeg joj prijateljica namješta, a uz to joj i neki tajni obožavatelj svaki dan ostavlja žute ruže…

Pomislili biste, blago njoj, udvarača na sve strane… Ali ona je doista nesretna jer ne zna što je ljubav, a što simpatija. Došla je do točke kada osim svojim partnerima, horoskopske znakove, podznakove i položaje planeta određuje i svojem frizeru, mesaru i drugim trgovcima, pa na taj način bira gdje će se šišati i gdje kupovati…

Njezin sarkazam i teži oblik “zbunjole” pridonose humorističnosti ove knjige. “Astrološki vodič za slomljena srca je knjiga onog tipa općepoznatih hitova “Sex i grad”, “Vrag nosi Pradu” i “Dnevnik Bridget Jones”, koji zabavlja mnoge žene svojim ljubavno-poslovnim dogodovštinama kakvih ni ovdje ne manjka.

Moja preporuka ljubiteljima laganog i zabavnog štiva 😀

Topli kutak za male i velike čitatelje

Astrološki vodič za slomljena srca

« Dođite na 7. noć knjige!
Jo Nesbø: Prdoprah Doktora Proktora | by Topli kutak za male i velike čitatelje »