Blog

Akemi Dawn Bowman: Ljeto. Ptica. Plavo. – by S police

Dobar dio života bio joj je isplaniran. Igrala je na sigurnu kartu. Vječito koračala kroz život ruku pod ruku s mlađom sestrom. Ali jednog dana sve se mijenja. Lea je mrtva.

Rumi, Lea i njihova majka doživjele su prometnu nesreću, a Lea se nije uspjela izvući. Njena smrt probudila je stare demone. Krivnju, tugu, depresiju.

Rumi je poslana na Havaje, kod tete kako bi lakše prebrodila tragediju koja ih je snašla, ali i zato što se njena majka trenutno ne može brinuti ni za koga. Rumi joj to zamjera najviše na svijetu. Boli ju. Kako gubitak Lee, tako i majčino odbacivanje.

Pred njom je uistinu avantura života. A i zadatak da dovrši pjesmu koju je započela sa sestrom.

Kroz cijelu knjigu osjetimo žalovanje za Leom. Njen duh provlači se kroz skoro svaku rečenicu u ovoj knjizi. Ukoliko niste spremni povezati se s tugom, osjećajem gubitka, reći ćete da je to jako depresivno. A ukoliko ste doživjeli tragediju, gubitak bliske osobe, lako ćete se povezati s Rumi. Neće ovo za vas biti tek neka depresivna priča o pronalasku mira, sebe… Biti će ovo za vas realno štivo, puno emocija, misli koje nas progone i nedaćama koje život servira pred nas.

U knjizi se pojavi još nekoliko zanimljivih likova koji pomognu Rumi da to lakše preboli. Ne želim vam spominjati tko je to točno i što se će događati, ali vjerujte mi da se savršeno uklapa u priču. Knjiga je sama po sebi takva da nema burnih događaja ili onih trenutaka koje inače napeto čekamo pa poremete cijelu radnju. Ne. Ovdje sve ide lagano, svojim tokom, bez ikakvih naglih poteza.

Mene je to jako podsjetilo na knjigu ”Nevjerojatne boje života” gdje smo isto imali prikaz gubitka i borbe. Onu posebnu čar kada čovjek skupi svaki slomljeni komadić i ponovno se sastavi.

Imate moje preporuke.

Ljeto. Ptica. Plavo – Akemi Dawn Bowman

Ljeto. Ptica. Plavo.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>