Blog

Backman u finalu Goodreadsa

Švedski pisac Fredrik Backman, autor koji je hrvatskim čitateljima dobro poznat po uspješnicama Čovjek zvan Ove i Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao, ušao je u završnicu Goodreadsove nagrade u kategoriji fikcije za 2017. godinu, i to s romanom Beartown.

Backman je švedski pisac, bloger i kolumnist čiji je prvi roman Čovjek zvan Ove u Švedskoj veliki hit te je prodan u više od 500.000 primjeraka. Do danas mu je prvijenac preveden na 25 jezika i ne silazi s vrhova najprodavanijih naslova te je po njemu u Švedskoj snimljen istoimeni film – koji je bio nominiran za Oscara za najbolji strani film – a upravo se snima i njegov remake s Tomom Hanksom u naslovnoj ulozi.

Objavio je još Saker min son behöver veta om världen (Stvari koje moj sin treba znati o svijetu), Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao, Britt-Marie var här (Britt-Marie je bila ovdje) i, dakako, Beartown.

Backmanovi romani prodani su u više od 8,5 milijuna primjeraka diljem svijeta, a čitateljima u Hrvatskoj posebno su dragi Čovjek zvan Ove i Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao.

Goodreadsova nagrada priznanje je publike, stoga svoj glas Backmanu možete dati OVDJE.

 

Foto: appendixfotografi.se

Napišite komentar!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>