“Čudo” uskoro u kinima 20/11/2017

https://www.facebook.com/CineStarCinemasHrvatska/videos/10154979999173021/

 

Od 23. studenoga u CineStaru diljem Hrvatske počinje se prikazivati film “Čudo” nastao na temelju istoimenog bestselera R. J. Palacio, koji je dosegao više od milijun čitatelja diljem svijeta, a svakim danom prihvaćen je kod sve više djece, škola i organizacija koje odabiru biti bolji, ljubazniji i širiti čudo “Čuda”.

“Čudo” je priča o Auggieju Pullmanu, dječaku koji želi živjeti poput svojih vršnjaka unatoč medicinskim dijagnozama i licu s kojim se rodio. Do svoje desete godine zbog svojih se zdravstvenih tegoba školovao kod kuće, a kada je napokon krenuo u školu, tamo ga je dočekao surov stvarni svijet. Svatko tko je ikad bio novi u školi zna i koliko surov. A kako je tek kada si malo drukčiji…

Potaknuti pričom o Auggieju, Fokus i CineStar pokrenuli su akciju protiv međuvršnjačkog nasilja nazvanu #BudiFrend ili, ako vam je draže, #choosekind, a zamišljena je tako da na temelju poruka iz romana kroz gorko-poučnu priču o Auggieju promovira toleranciju među djecom i mladima, potiče ih na prihvaćanje različitosti te uči empatiji, ljubaznosti i obziru prema drugima.

Svaki razred koji se uključi u akciju dobiva “certifikat ljubaznosti”, a može osvojiti i niz nagrada. Nagradni natječaj namijenjen je đacima od trećeg do petog razreda osnovne škole (ali mogu i ostali) koji su pročitali knjigu “Čudo” ili su pogledali film i na temelju poruka iz romana ili filma izradili zajednički plakat #BudiFrend te zaključno s 29. prosinca poslali fotografiju plakata na e-mail skolske@blitz-cinestar.eu s naznakom Čudo.

Najbolji rad bit će nagrađen ulaznicama za cijeli razred za projekciju filma po izboru u Cine Staru te knjigama za djecu i mlade u izdanju Fokusa za školsku knjižnicu, koje će dobiti i druga dva rada koja će odabrati Fokus i stručni žiri CineStara.

Foto: CineStar

« R. J. Palacio: Auggie & ja | Christopher | by Topli kutak za male i velike čitatelje
Backman u finalu Goodreadsa »