Blog

Idemo na Interliber!

Ususret Interliberu Fokus na hit svojim knjigoljupcima donosi pregled svojih ovogodišnjih izdanja. Ako ih još nemate, možete ih nabaviti na našim štandovima u paviljonima V i VI na Zagrebačkom velesajmu od 7. do 12. studenoga. Vidimo se!

Leif G. W. Persson
Tko ubije zmaja

Kravata umrljana umakom, poklopac duboke tave od lijevanog željeza i tapetarski čekić slomljene drške. Bila su to tri najupadljivija predmeta što ih je pronašla policija iz Solne na preliminarnom pregledu mjesta zločina. Čovjek ne mora biti nikakav forenzički stručnjak da bi shvatio kako je žrtva najvjerojatnije ubijena baš njima.
Evert Bäckström, detektiv nepogrešivih analitičkih sposobnosti, naoružani razmetljivac, sklon seksizmu i rasizmu, treba razriješiti slučaj ubojstva. Naizgled, riječ je o običnom obračunu lokalnih pijanica, ali Bäckströmov instinkt govori da stvari nisu kakvima se čine.
Tko ubije zmaja novi je krimić švedskog pisca Leifa G. W. Perssona, autora niza kriminalističkih romana od kojih je u Hrvatskoj zapažen uspjeh ostvario Linda, ona koju su ubili.

 

Fredrik Backman
Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao

Fredrik Backman, autor megahita Čovjek zvan Ove, upoznaje nas s Elsom i Bakicom. Elsi je sedam godina i pomalo je drukčija. Odrasli kažu – previše zrela za svoje godine. Baki je 77 i za svoje je godine – previše drukčija. Ipak, takva je kakva je, Elsa nema bolju. Ni baku ni prijateljicu.
Kad jednog dana Bakica zauvijek ode, Elsi počnu stizati pisma. Nepismena, naravno. Bakina. Poruke su to u kojima se baka ispričava ljudima za koje joj se čini da ih je povrijedila.
A Elsu vode u avanturu života.
Roman Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao topla je ljudska priča, priča o životu i smrti, odrastanju i prihvaćanju različitosti.

 

R. J. Palacio
Auggie & ja

Auggie Pullman, sasvim obični dječak koji samo želi živjeti poput svojih vršnjaka unatoč svojim dijagnozama i neobičnom licu s kojim se rodio, promijenio je živote svojih bližnjih – i obitelji i prijatelja. I stvarno mu nije bilo lako. No, izgleda da nije baš uvijek bilo lako ni njegovim malim prijateljima.
Iako su postupci nekih od njih za svaku osudu, u ovoj knjizi oni će nam ispričati svoju priču. Ne da bi se opravdali, nego da bi nas podsjetili da pogreška postaje pogreška tek onda kad ju odlučimo ne popraviti.
Auggie i ja naslanja se na Čudo autorice R. J. Palacio. Ispripovijedan je u tri priče, iz tri različita gledišta: njegova zlostavljača Juliana, prijatelja iz djetinjstva Christophera i školske prijateljice Charlotte. Roman progovara o prihvaćanju različitosti i razumijevanju drugoga te uči ljubaznosti i obziru.

 

John Green, David Levithan
Will Grayson, Will Grayson

Koja je vjerojatnost da u sex shopu u nekoj čikaškoj ulici, u sitni sat, upoznate svojeg imenjaka i prezimenjaka? Baš se to dogodilo Willu Graysonu. I jednom i drugom. Iako su vršnjaci i žive relativno blizu, dvojica Willa Graysona kao da dolaze s različitih planeta. Međutim, točno od tog mrvicu bizarnog upoznavanja njihovi životni putovi ne prestaju se sudarati, vodeći ih u sasvim neočekivanom pravcu. Dobro, nije za to zaslužna samo sudbina. Svoje (velike) prste u svemu ima i najveseliji učenik u povijesti srednje škole, nimalo sitni Tiny – Malac – Cooper. I jedna posve izvanserijska Jane.
Riječ je prilično odvažnoj priči o ljubavi, romanu za mlade koji se bavi temom seksualnih identiteta kod adolescenata.

 

Jo Nesbø
Žeđ

Novi ubojica je na ulicama. Nakon susreta dogovorenog na društvenoj mreži, mlada žena pronađena je mrtva. Po tragovima koji su pronađeni na njezinu tijelu, policiji je jasno da ima posla s ozbiljnim psihopatom. U tvojoj je kući… U tvojoj sobi… Policija Osla pod iznimnim je pritiskom medija i javnosti. Vrijeme im curi. Voljeli ga ili ne, svjesni su da im za razrješenje ove priče pod hitno treba mozak Harryja Holea. A on je svjestan da se ne smije vratiti na mjesto na kojem je jednom već umalo sve izgubio. Sve dok ne posumnja da postoji ozbiljna veza između ubojice i glavnog aktera jednog od njegovih neriješenih slučajeva.
Novi hit Žeđ nastavlja se na seriju sjajnih kriminalističkih romana Joa Nesbøa.

 

E. O. Chirovici
Knjiga ogledala

Psihološki triler koji vrvi skrivenim znakovima i mračnim sjećanjima.
Princeton, 1987. godine: renomirani psiholog, profesor Joseph Wieder brutalno je ubijen.
New York, 25 godina kasnije: književni agent Peter Katz od bivšeg studenta bliskog ubijenom profesoru prima nezavršeni rukopis i nastoji dokučiti njegov završetak. Je li roman zapravo priznanje?
Knjiga ogledala otkriva zašto je sjećanje najopasnije od svih oružja.

 

Sarah J. Maas
Kruna ponoći 

Sa svojeg prijestolja od stakla, Adarlanom i dalje vlada kralj duše crne kao ponoć. Iako je pobijedila na okrutnom dvorskom turniru i krvavo zaradila titulu kraljeva borca, ubojica Celaena Sardothien miljama je daleko od toga da je odana kruni. Njezina prava misija postaje, međutim, sve teža kada shvati da nije jedina koja na dvoru traži istinu. Kome uopće vjerovati?
Tko je zapravo prestolonasljednik Dorian? Kakvu to igru igra njezina najbolja prijateljica, princeza Nehemia? I je li kraljev kapetan straže Chaol zaista onakav kakvim se predstavlja?
Nakon užasne noći i tragedije koja ju je duboko potresla, Celaenin svijet se ruši, a ona je prisiljena donijeti odluku – kome je zapravo i koliko odana.
Kruna ponoći dio serijala Prijestolje od stakla, koji je Sarah J. Mass doveo na vrh top lista The New York Timesa u US Today.

 

Leif G. W. Persson
Linda, ona koju su ubili

Usred neuobičajeno toplog ljeta u Švedskoj, mlada policijska pripravnica pronađena je ubijena. Inspektor Evart Backström je protiv svoje volje poslan iz Stockholma da vodi istragu. Egoističan, tašt i pun predrasuda prema svemu i svačemu, Backström je čovjek bez osjećaja dužnosti i odgovornosti, čovjek koji sve druge ljude smatra potpunim neznalicama, a nježne osjećaje iskazuje samo prema svojoj zlatnoj ribici i najbližoj boci pića. Ako žele razriješiti ovaj slučaj, izmučeni članovi njegova tima prisiljeni su zaobilaziti ga u radu i pratiti oskudne tragove koji su preostali nakon što je Backström svojom tvrdoglavošću doveo do toga da se glavni trag ohladi.
Linda, ona koju su ubili, roman Leifa G. W. Perssona, švedskoga kriminologa i romanopisca, nazivaju najboljim švedskim krimićem svih vremena.

 

Keri Smith
Ovo nije knjiga

Od autorice zabavnog interaktivnog uratka Uništi dnevnik, stiže još jedan kreativan naslov – Ovo nije knjiga. Knjiga je to koja ne postoji bez vas, vi ste ti koji će odrediti njezin sadržaj i namjenu. Vaša će je mašta oblikovati. Otisnite se na kreativno putovanje i prepustite se zadacima koji vas očekuju. Ako ovo nije knjiga, što je onda? Na vama je da to otkrijete.

 

Yuval Noah Harari
Homo deus

Što nas čeka u budućnosti? Odgovor na to pitanje nije lako dati, ali znanstveni nam napredak kaže da bi to mogao biti idući korak u evoluciji čovjeka. Homo deus.
Ova knjiga proučava projekte, snove i noćne more koji će oblikovati dvadeset prvo stoljeće – od prevladavanja smrti do kreiranja umjetnog života – i nastoji odgovoriti na osnovna pitanja, među njima i ova: što je naš sljedeći korak? Kako ćemo ovaj krhki svijet zaštititi od razornoga ljudskog djelovanja? To je iduća faza evolucije. To je Homo deus.
Izraelski povjesničar Yuval Noah Harari, koji u prethodnom publicističkom hitu Sapiens: Kratka povijest čovječanstva, prikazu povijesnog puta koji je prošla ljudska vrsta, Homo deusom otvara pitanje sljedećega koraka u evoluciji.

 

Peter Wohlleben
Tajni život drveća

U šumi se događaju nevjerojatne stvari: drveće se međusobno sporazumijeva, brižno skrbi… Stabla imaju osjećaje, navike i pamćenje. Zapravo, šume funkcioniraju kao velike društvene zajednice. Zvuči nevjerojatno?
Šumar Peter Wohlleben u Tajnom životu drveća osvijetlio je tamu šume i omogućio nam nevjerojatan uvid u taj skriveni svijet. U tumačenju procesa koji se događaju pod krošnjama autor se koristi saznanjima prikupljenim tijekom više desetljeća provedenih među stablima, ali i najnovijim znanstvenim spoznajama.

 

Kenan Crnkić
7 tajni uspjeha

Prva knjiga Kenana Crnkića 7 tajni uspjeha, kao jednostavan i praktičan vodič do uspjeha izazvala je svojevrsnu senzaciju, srušila sve rekorde prodaje i za samo deset dana izbila na prvo mjesto. U prvoj godini doživjela je nevjerojatno 10. jubilarno izdanje, kao i prijevod na više stranih jezika. Na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan, ali i izrazito nadahnut način, autor efektno prenosi ključna zapažanja, poruke i savjete, tako da ga prati preko 200 tisuća ljudi i fanova iz cijelog svijeta.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>