Blog

Jenny Han: Uvijek i zauvijek, Lara Jean | by Čitateljica

Trilogija o Lari Jean ovom knjigom došla je do svog kraja. Družili smo se s ovom simpatičnom tinejdžericom, a sad je vrijeme da nastavi svoj put bez nas, jer na samom kraju Jenny Han je ostavila mjesta za novi početak, ali iako je tako ona više neće pisati o njoj, već je na svima nama koji smo voljeli Laru da sami zamislimo kamo će je život odvesti.

67272413_1797817587031762_5562407085578125312_n

U ovom posljednjem, trećem djelu, Lara Jean završava srednju školu i sve je savršeno, baš onako kako je planirala. U školi je nikad bolje, ona i Peter su u sretnoj vezi i pred njima je još nekoliko važnih događaja. Maturalni put u New York, maturalna večer i tjedan dana zabave u kućici na plaži. Poslije toga ljeto, a onda veliki korak, odlazak na studij. I to je već Lara Jean isplanirala. Ići će na isti koledž kao i Peter koji je zahvaljujući sportskoj stipendiji već upao, dijelit će kampus, uživati zajedno, a sve to samo petnaestak minuta vožnje od doma.

A i na kućnoj fronti je sve dobro. Tata i susjeda, gospođa Rothschild su u skladnoj vezi, ona je više manje stalno kod njih i svi se odlično slažu.

Sve bi bilo savršeno da savršenije ne može biti kad bi napokon stiglo pismo s koledža o prijemu, koje nikako dočekati, a dok ga sa sve većim nestrpljenjem očekuje, Lara Jean vrijeme provodi u kuhinji pokušavajući napraviti savršeni čokoladni keks.

No sve silno savršenstvo poremetit će dolazak toliko silno očekivanog pisma s koledža s vijestima kakve Lara Jean nije očekivala i naša preslatka tinejdžerica naći će se pred velikom odlukom. Možda će joj pomoći mudre riječi prerano preminule majke, ali i starije sestre Margot. No kako bilo odluka, bez obzira koliko teška, je samo na njoj.

Rastanak s ovom preslatkom trilogijom je kao rastanak s prijateljima. Rijetko kad imamo priliku čitati o tinejdžerima koji su samo to i kojima se ne žuri postati dio svijeta odraslih prerano. Prve ljubavi, prvi poljupci, sve je u ovom serijalu slatko, šarmantno, s mjerom i ukusom. Zbog toga mi je ova trilogija i prirasla srcu jer sve što je Jenny Han napisala je realno i jako se lako bilo sprijateljiti s Larom i njezinom obitelji i prijateljima.

Jenny Han: Uvijek i zauvijek, Lara Jean

Uvijek i zauvijek, Lara Jean

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>