Blog

Jenny Han: Uvijek i zauvijek, Lara Jean | by Throne of Bookaholic

Kad sam tek krenula s čitanjem prvog romana iz trilogije, mislila sam kako ću nakon par poglavlja shvatiti da sam već prestara za takve knjige, da je to štivo u kojem bi šesnaestogodišnja ja istinski uživala. Ono što nisam očekivala je da će me Jenny Han svojim pisanjem vratiti u te godine i da ću svim srcem zavoljeti ovaj preslatki serijal. Lara Jean je djevojka koja se, vjerujem, svakom čitatelju vrlo brzo uvukla pod kožu. Djevojka koju bi htjeli poznavati, imati za prijateljicu. Neki su možda čak i sami sebe prepoznali u njenom liku. Kojoj god skupini pripadali, u jednom ćemo se svi složiti – autorica je napisala knjige koje imaju dušu i zrače ogromnom količinom topline. A s ovom knjigom došao je kraj jednoj divnoj, šarmantnoj pustolovini.

Uvijek i zauvijek, Lara Jean neočekivana je treća knjiga iz serijala Dečki koje sam voljela. Autorica je napisala knjigu u tajnosti kako bi iznenadila i obradovala svoje čitatelje, kao znak zahvalnosti na njihovoj podršci i ljubavi prema serijalu i likovima.

67211146_375160803142664_967577602606759936_n

Lara Jean, djevojka koju smo upoznali kada je imala šesnaest godina, sada puni osamnaest, sprema se za završetak srednje škole i razmišlja o fakultetu. Sretna je u vezi s Peterom i ima osjećaj kako konačno u njenom životu ide sve po planu. Nju i Petera čeka zajednički izlet u New York, maturalna večer te tjedan dana zabave u kućici na plaži. Potom slijedi ljeto, a onda započinje novo poglavlje njihovog života – odlazak na studij. Naravno, Lara Jean je već sve pomno, i do najsitnijih detalja isplanirala – upisati će isti koledž kao i Peter, koji je zahvaljujući stipendiji već upao, s njim će dijeliti kampus koji je dovoljno blizu da može dolaziti doma kad god poželi i svojima peći najbolje čokoladne kekse na svijetu, a trenutno još uvijek usavršava svoje znanje u pripremanju istih.

_Razmišljajući o Peteru u njegovim dvadesetima, osjećam kao da žudim za čovjekom kojeg možda nikada neću upoznati. Ali upravo sada, danas, on je još uvijek dječak kojeg poznajem bolje od svih. Što kada ne bude t (3)

Čini se kako Lara Jean nije jedina iz obitelji Song kojoj cvjetaju ruže na ljubavnom polju. Otac joj se nalazi pred velikom životnom odlukom, a sestra Margot se u pravom trenutku vraća doma s novim dečkom za kojim se u cijeloj obitelji probudi određeni interes. Sve se čini savršeno, svi su na okupu i slave prekrasne vijesti. Međutim, kako to obično biva, njihova idila ne potraje dugo. Lara Jean primi vijesti koje ni u najgoroj noćnoj mori nije očekivala. I samo tako, sve se promijeni. A Lara Jean je osoba koja se užasava svake, i one najmanje promjene. Dogodio joj se scenarij kojeg se najviše plašila, a najveći problem je što ne zna kako se s njim suočiti. Jasno joj je kako će svaka odluka koju donese u narednih par tjedana utjecati ne samo na nju, već i na sve ljude oko nje, a ponajviše na njen odnos s Peterom. I upravo to joj je najteže od svega.

_Razmišljajući o Peteru u njegovim dvadesetima, osjećam kao da žudim za čovjekom kojeg možda nikada neću upoznati. Ali upravo sada, danas, on je još uvijek dječak kojeg poznajem bolje od svih. Što kada ne bude tako_

Svaka dobra priča jednom mora doći svome kraju, pa se tako i mi s ovom knjigom rastajemo od Lare Jean, cijele obitelji Song, Petera i još mnogo drugih divnih likova. Jenny Han ovom je knjigom zatvorila jedno bitno poglavlje u Larinom životu i ostavila nama čitateljima da sami zamislimo i stvorimo njenu budućnost, da ispunimo njene želje i snove i da o njoj još dugo vremena nakon čitanja razmišljamo. Nedostajati će mi preslatka Lara Jean, njena neumorna optimističnost, iskrenost i ljubav koju gaji prema obitelji, Peteru i prijateljima. Mislim da nam svima u životu treba osoba poput Lare Jean, netko tko će i u najgoroj mogućoj situaciji pokušati izvući nešto pozitivno, tko ne odustaje od svojih snova i tko je uvijek tu za nas. Ukoliko ste ju već pronašli, čvrsto ju zagrlite i ne puštajte od sebe jer takve osobe su prava dragocjenost.

_Razmišljajući o Peteru u njegovim dvadesetima, osjećam kao da žudim za čovjekom kojeg možda nikada neću upoznati. Ali upravo sada, danas, on je još uvijek dječak kojeg poznajem bolje od svih. Što kada ne bude t (2)

https://throneofbookaholichome.wordpress.com/2019/08/05/uvijek-i-zauvijek-lara-jean-jenny-han/?customize_changeset_uuid=c52348b5-5435-471a-a7bf-0c17a6c5b47f&customize_autosaved=on

Uvijek i zauvijek, Lara Jean

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>