Blog

Jenny Han: Uvijek i zauvijek, Lara Jean

Kad je Jenny Han objavila da će njena duologija o Lari Jean zapravo postati trilogija bilo je to veliko iznenađenje, no donijela je sasvim dobru odluku kada je krenula tipkati posljednji nastavak, dajući zaključak cijeloj priči i ostavljajući čitatelje sretnima. A mi smo nedavno dobili i prijevod trećeg dijela priče o sestrama Song i naravno Lari Jean i Peteru. Sama autorica je nedavno izjavila kako je jako sretna načinom na koji su se stvari odvijale i kako se i ona uspješno oprostila od Lare Jean u zadnjem nastavku.

Budući da sam uživala u prethodne dvije knjige, bila sam jako uzbuđeno oko ovog nastavka i stvarno je nakon pročitane knjige sve sjelo na svoje mjesto. Knjiga je bila ugodna i lagana za čitanje i glavni fokus je na Lari Jean, Peteru i omiljenoj Kitty. ”Uvijek i zauvijek Lara Jean” stavlja našu preslatku tinejdžersku protagonisticu u prvi plan i kroz nju posve realno opisuje sve ‘probleme’ njezinih vršnjaka.

Lara Jean ima sjajnu završnu godinu škole, zaljubljena je do ušiju u svog dečka Petera, a i njen otac je pred velikim životnim odlukama i promjenama. Margot dolazi kući na ljetovanje i u pravo vrijeme kako bi bila prisutna u promjenama koje se događaju u obitelji. No iako je sve sjajno u obitelji Covey, kako to obično biva velika promjena je na pomolu, ona koja će najviše utjecati upravo na Laru Jean.

Svi srednjoškolci nestrpljivo očekuju potvrde od koledža na koje su se prijavili, a među njima je i Lara Jean. Peter je već upao kao odličan sportaš na UVA, dok Lara svoju ulaznicu još čeka.

Jesu li spremni na odvojeno studiranje ukoliko Lara ne upiše isti koledž? Velika iskušenja čekaju našu Laru, jer što kad srce govori jedno, a razum drugo?

Ova knjiga je vrlo dobro i realno napisana. Odnos Lare Jean i Petera je presladak, baš onakakav kakav i zamišljamo odnos dvoje mladih. Bilo mi je simpatično kako Lara stres oko upisa rješava pečenjem keksića s čokoladom, zato što je upravo pečenje kolača i meni bila antistres terapija za vrijeme ispitnih rokova na faksu.

‘Uvijek i zauvijek Lara Jean’ je idealno ljetno YA štivo i ako ste u potrazi za knjigom koja je preslatka, smiješna i zabavna onda svakako razmislite o ovoj, odnosno o cijelom serijalu.

Uvijek i zauvijek Lara Jean – Jenny Han

Uvijek i zauvijek, Lara Jean

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>