Blog

Jørn Lier Horst, Thomas Enger: Odbrojavanje | by From Cover To Cover

Što dobijete kad snage udruže dva velikana norveške kriminalističke književnosti?
Vrlo, vrlo napet triler. 👌

Alex Blix iskusan je istražitelj koji, boreći se s vlastitim duhovima prošlosti, kao i lošim odnosom s kćeri koja se nalazi u reallity showu koji prati čitava zemlja, dobiva zadatak istrage nestanka poznate sportašice Sonje Nordstrøm.

No, nažalost, ona nije jedina žrtva… Jedno za drugim, nižu se ubojstva poznatih osoba, svako povezano s određenim brojem.

Krvava slagalica svakim danom poprima svoj finalni izgled, no nitko ne može ni pretpostaviti tko će biti iduća psihopatova žrtva, kao ni kada će odbrojavanje prestati.

I dok se čitava policija bori s tajanstvenim i izuzetno inteligentnim ubojicom, Alex se, nakon što se u istragu uplete i mlada novinarka Emma Ramm, mora suočiti s događajem iz prošlosti koji mu je nepovratno promijenio život…

IMG_20200720_090315_574
Jørn Lier Horst i Thomas Enger međunarodno su najprodavaniji norveški autori ovog žanra, a njihov prvi zajednički roman postigao je veliki uspjeh među ljubiteljima kriminalističkih romana.

Kao bivši istražitelj norveške policije, J. L. Horst u svoja djela donosi neusporedivi realizmam i napetost. Do književne se slave digao svojim međunarodnim bestselerom o Williamu Wistingu.

Thomas Enger autor je međunarodno cijenjenog bestselera serije Henning Juul. Osim što piše fantastiku i za odrasle i za mlade, T. Enger radi i kao skladatelj glazbe.

Udruživši snage, ovo dvoje nagrađivanih norveških pisaca, donose nam roman koji je savršen dokaz da su Skandinavci i dalje nenadmašni vladari kriminalističke književne scene.

IMG_20200716_192941_737
Mračnog i pomalo turobnog stila, priču pratimo iz perspektive dvaju pripovjedača, dva slomljena lika:Alex Blix je savršeno opisan u svojoj mukotrpnoj borbi sa privatnim i profesionalnim demonima. Srce, koje često odnosi pobjedu nad njegovim razumom, i tjera ga da reagira i prije no što promisli, kršeći tako policijske propise, razlog je zbog kojeg ima probleme sa nadređenima, ali i poštovanje svog tima.

Emma Ramm je, s druge strane  sve samo ne otvorena knjiga. Blogerica koja prati i objavljuje članke o poznatima, krije mnoge tajne. No, ipak, kroz knjigu se otkriva njena prava priroda, koliko god se često činila kompliciranom poput Rubixove kocke.

Uz doista detaljno razrađenu radnju, zanimljive opise i dijaloge, bez suvišnih činjenica ili dijelova, ovo je priča uz koju će čitatelju na pameti biti samo jedno pitanje – Tko je slijedeći?!?

Jørn Lier Horst, Thomas Enger ODBROJAVANJE

Odbrojavanje

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>