K. A. Tucker: Dok je tebe | by Čitateljica 15/06/2020

K. A. Tucker upoznala sam kroz njezinu najnoviju duologiju The Simple Wild, knjigama koje su mi neprestano iskakale po Instagramu i iako nisam imala neku namjeru čitati ih u jednom trenu sam odlučila da je dosta toga da svi znaju nešto o toj čarobnoj Aljasci iz knjiga, samo ja ne. I eto nas nekih par tjedana kasnije, ja očarana Tuckerinom Aljaskom, a ona je dobila svoju policu kod mene, samo da Book depository malo požuri pa da i stvarno imam nešto smjestiti na nju.

Pretraživanjem autoričine FB stranice naišla sam na podatak da je još prije dvije godine Fokus otkupio prava za Until it fades pa sam onako naivno išla pitati ima li kakvih naznaka o tome kod njih, a oni su izazvali moje hiperventiliranje koje se vrlo vjerojatno čulo do Zagreba ne samo potvrdom da ima naznaka, nego i objavom spremne naslovnice J i par tjedana kasnije knjiga je u našim rukama, i već pročitana.

Dok je tebe priča je koju ste vrlo vjerojatno već čuli ili pročitali. Ima u sebi onaj bajkovit Cinderella efekt, ali ispričan na način KAT koja mu ipak daje jednu novu dimenziju. Iako je i sama čak i u zahvalama napisala da je ova priča netipična za nju jer je lagana, a možda će se drugima učiniti kao klišej, jednostavno ju je morala napisati, a meni je drago da je zato što je topla, puna ljubavi, prijateljstva, smijeha, obiteljskih veza i pokazuje nam kako se prošlost kakva god da je može ostaviti iza sebe i početi na novo, a plus joj je što će vam ispuniti bilo kakav krater koji imate na srcu ❤

Catherinin život mijenja se jedne noći kad od dvadesetčetverogodišnje samohrane majke i konobarice s lošim životnim odlukama iza sebe postane heroj. Žena, na početku anonimna, koja je spasila muškarca izvukavši ga iz zapaljenog automobila.

Catherine se ne želi eksponirati zato što je ”slavu” iskusila kad je imala samo sedamnaest godina pa je uvjerena kako će se opet pokrenuti stare priče i da će još jednom postati meta zlih jezika. No herojstvo želi biti nagrađeno, jer Catherine je spasila hokejašku zvijezdu, miljenika Amerike što njoj uopće nije bitno i najradije bi da se bura napokon stiša, ali život ima malo drugačije planove…

Treba li vam romansa? Gorko slatka priča jedne mlade žene koju su obilježile pogrešne odluke i njezin pronalazak pravog puta? Search no more ? K. A. Tucker je ovdje da vam sve to servira na četiristotinjak stranica od kojih se nećete moći odvojiti. Bez patetike, realno, s puno ljubavi i nade. Uvjerite se na koji način je naša Pepeljuga Catherine našla i osvojila svog princa, ili je pak on osvojio nju ?

K. A. Tucker: Dok je tebe

Dok je tebe

« K. A. Tucker: Dok je tebe | by P. S. I Love Books
K.A. Tucker: Dok je tebe | by Knjigolegica »