Blog

K.A. Tucker: Dok je tebe | by Knjigolegica

Američku spisateljicu K.A. Tucker otkrila sam početkom ove godine i svojim me stilom pisanja i sposobnošću stvaranja nezaboravnih likova potpuno osvojila. Kada je Fokus objavio da prevodi roman ove autorice, mojoj sreći nije bilo kraja. Još jednom je vrijedna ekipa iz Fokusa dokazala kako zna prepoznati pravu kvalitetu!

„Dok je tebe“ moderna je bajka o samohranoj majci  Catherine iz maloga grada u Pennsylvaniji  i hokejaškoj zvijezdi Brettu Maddenu, koje je jedan tragični događaj sudbinski povezao za cijeli život.

Catherine živi skromno i krpa kraj s krajem radeći kao konobarica. Vrlo mlada posatala je samohrana majka te se bez pomoći svoje obitelji bori sama sa svim izazovima u životu. Uz sve te svakodnevne izazove, njezin je najveći problem njezina reputacija. Naime, jedna je greška počinjena u njezinim tinejdžerskim godinama ostala njezinim trajnim biljegom i dijelom njezina identiteta u očima male i zadrte sredine koja greške ne prašta. Sve to učinilo je Catherine nesigurnom i nepovjeriljivom osobom koja svoju privatnost ljubomorno čuva.

Njezin život okrenut će se naglavačke kada pukim slučajem upozna Bretta Maddena, veliku hokejašku zvijezdu i sina planetarno popularne hollywoodske glumice. Brettov šarm, iskrenost i podrška polako će početi rušiti čvrste zidove koje je Catherine godinama dizala oko sebe.

Iako sam napisala da je ovo moderna bajka, ova je priča mnogo više od toga. Kroz lik Catherine, K.A. Tucker pokazuje nam svu težinu života u maloj sredini, predrasuda i zadrtosti, sklonosti priklanjanja moćnima,a zatvaranja očiju pred onima kojima je potrebna podrška. Catherine je duboko ranjen lik, išiban životnim okolnostima, ali čvrst i nepokolebljiv u isto vrijeme.

Ono što osvaja u ovome romanu je – iskrenost. Odnosi glavnih likova osnivaju se na iskrenosti, ma koliko ružna bila njihova istina. Jako je spretno i polako autorica izgradila odnos Catherine i Bretta, bez instant-ljubavi i velikih ljubavnih gesta, što je pravo osvježenje.

U ovome romanu naći ćemo i niz jako zanimljivih sporednih likova o kojima bih voljela više čitati i žao mi je što o njima nismo još više doznali jer K.A. Tucker stvara likove kakve rijetko koji književnik zna oblikovati. Mislim da je dovoljan znak koliko je neki roman dobar kada čitatelj poželi još. Još radnje, još likova, još tog fluentnog i jednostavnog Tuckericinog stila.

Velika preporuka za ovaj roman!

Dok je tebe

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>