K. A. Tucker: Zauvijek divlji | by Books & sweets 27/08/2023

K.A. Tucker piše zadivljujuće priče i obožavam njezin serijal Čista divljina. Autorica je međunarodnih bestselera s više od trideset knjiga, uključujući serijal Čista divljina, Deset malih udaha i Burying Water, He Will Be My Ruin, Until It Fades, Keep Her Safe i Say You Still Love Me. Njezine su knjige predstavljene u nacionalnim publikacijama uključujući USA Today, Globe & Mail, Suspense Magazine, Publisher’s Weekly, Oprah Mag i First for Women. K.A. Tucker trenutno živi izvan Toronta.

Uvijek mi je teško riječima opisati koliko volim ovaj serijal i koliko volim ovu novelu. Zauvijek divlji  prava je božićna novela. Callu i Jonaha je posjetila obitelj za Božić. Jonahovi mama i očuh stigli su iz Norveške, a Callini mama i očuh došli su iz Toronta kako bi proslavilis njima. Prava višnja na vrhu, nekoliko stranica čistog happy enda.

”Na pola puta sam do kuće kad se vrati struja i dočeka me prekrasna svjetlost treperavih božićnih lampica.”

Nastavak počinje nekoliko mjeseci nakon završetka romana Divljina u srcu i daje nam uvid u Jonahovu i Callinu sezonu praznika u Trapper’s Crossingu. Pojavljuju se svi likovi koje smo upoznali i zavoljeli, s nekoliko novih lica. Božić na Aljasci zvuči hladno, ali i snježno i čarobno. Ovo je zapravo idealna knjiga za čitanje u prosincu. Pa se treba sjetiti napraviti neki re-read upravo tada.  Jonah i Calla se još uvijek bore s gubitkom i posebnom vrstom krivnje što nastavljaju dalje sa svojim životom, upravo ono zbog čega je ovaj serijal toliko realan. Romantično i nježno, zabavno uz mrvicu obiteljske drame ovo je baš slatki nastavak jedne lijepe priče. U ovom posljednjem dijelu zaista se najviše vidi kako je Calla rasla kroz roman i kako se njihov odnos razvio od samog početka.

‘A to nešto njegovo je nepokolebljivo samopouzdanje od kojeg mi srce zakuca brže. Odanost zbog koje bih ga slijedila i na kraj svijeta. Neukroćena strast od koje mi klecaju koljena. Sve – iznutra i izvana, dobro i loše – od čega je sačinjeno srce tog divljeg muškarca.”

Pisanje je kao i uvijek bilo prekrasno i potpuno me prebacilo na Aljasku pa sam za vrijeme čitanja osjećala hladnu zimu i čudesne blagdane kao da sam tamo. Serijal je potpun i bez ove novele, ali ona tako lijepo zaokružuje ljubavnu priču Calle i Jonaha da bi je bilo šteta ne pročitati.

Recenziju možete pročitati i na linku 🙂

Zauvijek divlji

 

« Simona Ahrnstedt: Još samo malo | by Bookworm Maja
Samantha Young: Jedina stvar | by Ružičaste naočale »