Blog

Riley Sager: Zadnje što sam vam lagala | by Bookworm Maja

Emma Davis je nadarena slikarica sa čitavom serijom slika šuma. No, iza šume na slikama, nalaze se tri djevojčice u bijelim haljinama.
Petnaestak godina ranije Emma je bila u ljetnom kampu Nightingale. U kolibi sa tri starije djevojčice- Vivian, Allison i Natalie. Tri prijateljice. Vivian je predvodnica i prihvaća Emmu kao svoju mlađu sestru. Jedne noći posvađaju se, te Vivian, Allison i Natalie odlaze iz kolibe i ne vraćaju se više. Nestaju. Usprkos potrazi, nitko ih ne može naći.
Kamp se zatvara, s vremenom se i na djevojčice zaboravlja. Samo jedna osoba ih ne može zaboraviti. Emma.
Svih petnaest godina Emma osjeća veliku krivnju, odlazi na liječenje, povremeno viđa djevojčice u svojim halucinacijama i slika ih. Samo njih tri sakrivene u šumi.
Emma dobiva neočekivan poziv. Obitelj koja je držala kamp Nightingale, a čijeg člana je Emma optužila za nestanak djevojčica, ju poziva da na ponovnom otvorenju kampa bude jedna od savjetnica i da drži satove slikanja. Emma pristaje, na svoje iznenađenje.
Povratak u kamp uspomena i tajni sa sobom povlači nove tajne. A Emma je odlučila da će ih razotkriti. Odlučila je otkriti što se zaista desilo sa djevojčicama. U tijeku njezine potrage nestaju još tri djevojčice iz njezine kolibe. Sumnja pada na Emmu. Slučajnost? Namještaljka? Kazna?
Na vidjelo izlaze tajne i laži. Laži koje je sama ispričala, laži koje su joj drugi ispričali. Tajne o kampu, obitelji koja je vlasnik. Tajne o nestalim djevojčicama.
Riley Sager je jedan od pisaca koji zna kako stvoriti pravu napetu atmosferu. Knjiga je izvrsna. Svakom stranicom jeza se povećava. Čitatelj počinje osjećati tjeskobu. Radnja se zapetljava i čitatelj počinje sumnjati u Emminu nevinost.
Kako su moguće takve slučajnosti? Zašto se dublje zakopava u laži? Zašto dopušta da njezina paranoja izađe na vidjelo?
Knjigu sam čitala sa grčem u trbuhu. Htjela sam vjerovati u jedno iako su svi dokazi vodili drugome. Preispitivala sam sama sebe.
Autor se majstorski poigrava sa čitateljem. Knjiga je s razlogom na odličnom glasu.
Ocjena 5/5.

Image may contain: drink

https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=612640602609527&id=498285430711712&_rdc=1&_rdr

Zadnje što sam vam lagala

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>