Žeđ

,

JEDANAESTI NASTAVAK SERIJALA.

NOVI UBOJICA JE NA ULICAMA…
Nakon susreta dogovorenog na društvenoj mreži, mlada žena pronađena je mrtva. Po tragovima koji su pronađeni na njezinom tijelu, policiji je jasno da ima posla s ozbiljnim psihopatom.
U TVOJOJ JE KUĆI… U TVOJOJ SOBI…
Policija Osla pod neviđenim je pritiskom medija i javnosti. Vrijeme im curi. Voljeli ga ili ne, svjesni su da im za razrješenje ove priče pothitno treba mozak Harryja Holea. A on je svjestan da se ne smije vratiti na mjesto na kojem je jednom već umalo sve izgubio. Sve dok ne posumnja da postoji ozbiljna veza između ubojice i glavnog aktera jednog od njegovih neriješenih slučajeva.

149,00 kn

Težina 756 g
Autor

Broj stranica

Format

Godina izdanja

ISBN:

Izdavač

Težina

Uvez

Prijevod

Jelena Loma

Žanr

Recenzije

 1. Žeđ, Jo Nesbo (recenzija)

  Znate ono kad čitate po noći i svakih pol sata se ustajete provjeriti jesu li sva vrata na kući dobro zaključana? Ja znam!
  Za glavnog lika ove knjige mladi policajci misle da je mit… On je beskrupulozan i ponekad neugodan, uvijek radi po svom. On je bivši alkoholičar, ali genijalac u svojoj struci, nema mu ravnog u rješavanju slučajeva. Ovog puta su mu opet klikeri u glavi nepogrešivo funkcionirali. Već ga poznajete, on je Harry Hole!
  I ovaj put policija Osla bila je primorana pozvati ga u pomoć pri rješavanju jezivih slučajeva ubojstava. Naime, ubijena je mlada žena. Njezino ubojstvo uzburkava javnost i ulijeva im strah u kosti. Njezin ubojica ju je ugrizao za vrat i pio joj krv… ? kao da to nije dovoljno strašno, sljedeća žrtva pronađena je nakon samo dva dana. I njoj je učinio istu stvar pa ga javnost proglašava vampiristom! Time je posijan veliki strah na ulice Osla i u mozak čitatelja.
  Strah je time veći što ubojica posjeduje ključeve stana svojih žrtava. Kako? Kako???
  On ih dočeka iza leđa kad se najmanje nadaju…
  Za mene je to bio dovoljan razlog da češće provjerim jesu li vrata zaključana. Čak sam stavila i stolicu ispod kvake ?
  Uglavnom, ubojstva se nastavljaju… Harry Hole i ostatak ekipe se trude svim silama da saznaju kako zaustaviti tog krvoloka…
  Počinje se nazirati mogući rasplet već oko sredine knjige… Tada se stvari totalno zakompliciraju!!! Onda kasnije opet mislite da znate tko je ubojica – iii opet vas dočeka preokret!
  Policija napokon riješi slučaj, ali ni tu nije kraj; ima još nešto zbog čega ćete u nevjerici odmahivati glavom!
  Onda pri kraju su sva tijela napokon pronađena, ubojica uhvaćen i onda… Još jedan veliki preokret zbog kakvih jednostavno obožavate genijalnog Jo Nesbo!
  I da znate, nije kraj serijala o Harryju Holeu. To be continued… ?
  A ja znam tko će biti sljedeći negativac. Nakon što pročitate knjigu, znat ćete i vi! ?
  FOKUS na hit

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.