Riley Sager: Dođi prije mraka | by Čitateljica 16/04/2021

Horor? – Može.

Triler? – Naravno!

Krimić? – Yes please!

Riley Sager? – Daa!

Sve zajedno? – Naravno da može! Što se čeka?

Evo ništa, sve je spremno. Izvolite Dođi prije mraka!!

Oho…

Maggie Holt cijelog su života pratile priče. Njezin otac napisao je megapopularnu knjigu Kuća užasa temeljenu na njihovom životu. Kad je Maggie imala samo pet godina, Holtovi su uselili na viktorijansko imanje koje je trebalo označiti novi početak za njih, no samo tri tjedna kasnije usred noći su pobjegli s imanja pod nerazriješenim okolnostima i nikad se nisu vratili, a Ewan je kasnije nakon što je priča dospjela u sve novine i na televiziju dobio priliku napisati knjigu o užasu koji im se dogodio.

Dvadeset pet godina kasnije Maggie se nakon očeve smrti vraća na imanje u kuću za koju su joj roditelji rekli da ne smije nikad više kročiti, a ipak joj ju je tata ostavio oporučno. U kuću u kojoj su se zbili događaji koji su joj obilježili život, a ona ih se ni ne sjeća.

Tu mi fali muzika iz zone sumraka koja bi se savršeno uklopila 😉

Riley Sager još jednom je napisao dobru knjigu. Mješavinu horora, trilera i krimića, pa se tako stranice okreću munjevitom brzinom, pogađanje ubojice je neizbježno, a sve dok osluškujete prostor oko sebe.

Svidjela mi se ideja knjige u knjizi i njihovo spajanje u neću pretjerati ako kažem maestralan, a jeziv završetak baš po mjeri cijeloga romana. Čitala sam kako se mnogima završetak nije svidio, ali ne znam što su zapravo očekivali od Sagera, zato što ovo je završetak baš u njegovom stilu.

Dođi prije mraka je tek maleni pokazatelj kako strašne priče mogu biti manje strašne od pravog života koji piše najveće horore, a Sager ih uspješno preobličava u knjige.

Riley Sager: Dođi prije mraka

Dođi prije mraka

« Riley Sager: Dođi prije mraka | by Učiteljica čita
Fredrik Backman: Medvedgrad | by Reading List »