Riley Sager: Preživjeti noć| by S police 11/09/2023

Jedno ružno iskustvo. Želja za bijegom od svega. Pokušaj zaborava. Charlie Jordan uskočila je u automobil sa potpuno nepoznatim čovjekom. Gotovo da ju je pronašao kako pred oglasnom pločom traži nekoga tko bi ju odvezao do odredišta. Sve je bilo kao u filmu.

Ispred njih dvoje samo je pusta cesta. Josh Baxter odlazi s kampusa kako bi se brinuo o bolesnom ocu, bar je to priča koju je pripremio za Charlie.

No, kako vrijeme odmiče sitne laži plivaju na površinu i Charlie shvaća da je možda napravila najveću pogrešku ikada.

Ali kako biti sigurna, kada ne vjeruješ sama sebi? Njezine “vizije”, odnosno filmovi, u glavi, prave joj velike probleme. Više ne može odvojiti stvarnost od mašte. Nije sigurna ni o čemu je pričala s Joshem niti tko je zapravo on, ali Charlie osjeti da mora pobjeći. Opasnost vreba u tom automobilu.

Postoji šansa da se vozi sa serijskim ubojicom.

Filmovi su poput života. Samo bolji. Jer uzmu naš svijet i poboljšaju ga. Zbog toga su čarobni. Sve je pojačano. Boje su izražajnije. Sjene su tamnije. Radnje su silovitije i ljubavi strastvenije.

Što će se na kraju odviti u tom automobilu i kamo će stići Charlie i Josh, neki će pogoditi, neki ne. Ali zasigurno će svaki čitatelj uživati. Knjiga je prepuna citata i priče o klasicima, poznatim filmovima koji su obilježili neke stare godine. Filmofil u meni je neopisivo uživao. Charlie je zasigurno protagonistica koja me svojim karakterom i lakovjernosti iznimno živcirala na samom početku, ali su me njezini interesi osvojili. Kako ide priča, i sama je sazrijela i pokazala da ipak ima zube pa joj opraštam tu mlohavost na samom početku.

Inteligentan je ovo triler koji će svakog čitatelja držati prikovanim za fotelju dok ne sazna završetak. Rasplet mi se jako svidio, nešto sam naslutila, nešto ne. Ali bilo je onako kako treba biti. I kako najviše volim: kompletno. Potpuno.

Pripremite se na puno halucinacija, filmova i zbrkanosti gdje ste i što je stvarno, ali pripremite se i na jako dobru priču. Na knjigu čiji će zaplet donijeti brdo akcije i iznenađenja.

Imate moju preporuku.

Recenziju možete pročitati i na linku 🙂

Preživjeti noć

« Fredrik Backman: Tjeskobni ljudi | by Petra reads
Sara Gay Forden: Dinastija Gucci | by Dodir Knjige »