Blog

Sally Hepworth: Svekrva | by Knjigograd

Prijatelje možeš birati, ali obitelj ne! Prije nego je upoznala obitelj svog budućeg muža, Lucy je zamišljala kako će ju ugostiti u svom skromnom, ali toplom domu te kako će njena svekrva napokon ispuniti prazninu koja je ostala nakon smrti njene majke. No njihov dom nije bio nimalno skroman ni topao, a svekrva je bila jako daleko od majčinskog tipa žene. Hladna, rezerviranog držanja, Diana nikako nije bila svekrva iz snova, no Lucy je bila uvjerena kako će se to s vremenom promijeniti, a Diana postati njena najbolja prijateljica.

Nekoliko godina kasnije, Diana i Lucy i dalje su samo snaha i svekrva, a jedino što ih povezuje jest Ollie, Dianin sin. No situacija će se drastično promijeniti kada Diana bude pronađena mrtva u vlastitom domu, a čini se kako joj je Lucy imala najviše toga za zamjeriti. Prema prvim dokazima Diana je počinila samoubojstvo, no je li to zaista tako? Svaka obitelj ima svoje tajne i probleme, no čini se kako ih ova imućna, naizgled vrlo sretna obitelj, ima puno više. Autorica vješto kombinira prošlost i sadašnjost te priče snahe i svekrve koje se izmjenjuju po poglavljima. Kako se približavamo kraju tajne će izlaziti na vidjelo, a sada se čini kako su i ostali članovi obitelji imali motiva riješiti se Diane.

Zanimljiv od samog početka, a napet i neizvjestan do posljednje stranice, ovaj će vas roman potpuno obuzeti. Bez kapi krvi, fokusiran na odnose unutar jedne obitelji, intrigantan i realan, ovaj roman s pravom se ubraja u psihološke trilere. Nakon što roman pročitate, neizbježno je upitati se koliko zapravo poznajemo ljude s kojima živimo, koliko daleko smo spremni ići za naše najbliže i čini li svaki roditelj zaista ono najbolje što može za svoju djecu?

Svekrva je jedan od boljih psiholoških trilera koje sam u zadnje vrijeme čitala i od mene imate iskrenu preporuku pa se nadam da će se knjiga naći na vašoj listi za čitanje. Osim ovog romana, Sally Hepworth napisala je još četiri romana i zaista se nadam da će još neki od njih ugledati svjetlo dana i kod nas. 😊

http://knjigograd.blogspot.com/2020/03/svekrva-sally-hepworth.html?m=1

Svekrva

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>