Istinita priča o Pinokijevu nosu

Ćudljivi nadinspektor Evert Bäckström taman je isplanirao radne dane ispuniti pomno biranim obrocima, zavidnim količinama alkohola, neobičnim poslovnim kombinacijama i druženjima samo s izdržljivim damama, kad je njegovu uobičajenu rutinu prekinula vesela vijest – Thomas Eriksson, onaj dripac od advokata, pronađen je mrtav u svojoj kući. Đavolji odvjetnik je, izgleda, izudaran do smrti.
Istodobno, Bäckströmovi nesposobni kolege bakću se s gluparijama – neka babuskara prijavljena je policiji zbog zanemarivanja kunića, a nekog baruna koji o tome ne želi ni pisnuti nepoznati je napadač namlatio katalogom umjetnina. I to ni više ni manje nego pred kraljevom palačom. No, čim shvati da ubojstvo odvjetnika ima veze s gomilom besramno vrijednih umjetnina koje vuku podrijetlo još iz carske Rusije, Bäckströmu nije teško razrješenje ‘slučaja Eriksson’ preuzeti samo na svoja napaćena pleća.
Dok spretno manipulira i kolegama, i nadređenima, i novinarima, i suradnicima s one strane zakona, nadinspektor i ne sluti da je ona babuskara s kunićem, skupa s premlaćenim barunom, prilično važan dio mozaika. Ali, zato mu ni slučajno ne može promaknuti jedan, ne tako obični Pinokio.

Sa švedskog preveo: Nikola Perišić

POGLEDAJ RECENZIJE

129.00 kn

SKU: 073 Kategorija: Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 840 g
ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Broj stranica

Format

Izdavač

Prijevod

Nikola Perišić

O autoru

Leif G.W. Persson

Leif G.W. Persson

Leif G. W. Persson (1945.) švedski je kriminolog i romanopisac. Od 1978. godine napisao je niz romana, od kojih su tri dobila nagradu za najbolji kriminalistički roman godine u Švedskoj.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Istinita priča o Pinokijevu nosu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *