Blog

Nesbø na proljeće u Zagrebu!

Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice Jo Nesbø na proljeće napokon dolazi u Hrvatsku, kao gost izdavačke kuće Fokus.

Nesbø će u Hrvatskoj provesti nekoliko dana, pri čemu će jedan dan posvetiti svojim čitateljima, i to u Zagrebu, a potom će se uputiti južnije, na jadransku obalu. Pisac je, naime, poznati ljubitelj slobodnog penjanja pa će drugi dan svog boravka u Hrvatskoj iskoristiti za uživanje u svojoj velikoj strasti na nekoj od penjačkih lokacija, koje su mu već dobro poznate.

Jo Nesbø svjetsku je spisateljsku slavu stekao serijom trilera kojima je nositelj glavni lik policijski detektiv Harry Hole, a koji su prevedeni na više od 30 jezika. U Hrvatskoj su u izdanju Fokusa objavljeni njegovi romani Lovci na glave, Spasitelj, Đavolja zvijezda, Nemeza, Crvendać, Ponoćno sunce, Žohari, Šišmiš, Krv na snijegu, Policija, Sin, Fantom, Leopard, Snjegović i Žeđ te četiri dječja romana o Doktoru Proktoru.

Za Šišmiš, prvi roman u seriji o detektivu Holeu, Nesbø je nagrađen “Rivertonom” za najbolji norveški kriminalistički roman i nagradom “Stakleni ključ” za najbolji nordijski kriminalistički roman, a potom su uslijedila svjetska priznanja. Nositelj je i nagrade “Peer Gynt” za međunarodni uspjeh i postavljanje Norveške na kartu svjetske literature.

Prema romanu Lovci na glave 2011. godine u Norveškoj je snimljen istoimeni film u režiji Mortena Tylduma, dok je ove godine po Snjegoviću snimljen film koji je režirao Tomas Alfredson.

Nesbø je rođen 29. ožujka 1960. godine u Oslu, diplomirani je ekonomist, a radio je kao burzovni mešetar i novinar. Osim pisanja, strast mu je i glazba, pa tako svira i pjeva u rock bendu Di Derre. Živi i radi u Oslu.

Sve detalje o piščevu dolasku u Hrvatsku pratite na našoj stranici www.fokusnahit.com.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>