Gospodin

London, 2019.
Maxim Trevelyan stvarno je živio punim plućima.
Odrastao u aristokratskoj obitelji, rođenjem je stekao moć, novac, ugled. A pritom je još vraški privlačan i šarmantan.
Malokad je spavao sam.
No, kad njegovu obitelj pogodi tragedija, Maxim mimo svoje volje nasljeđuje titulu, ali i obiteljska imanja, tvrtke i svu odgovornost koju to sa sobom nosi. Uloga za koju nikako nije bio spreman, ogroman mu je izazov.
No, još veći izazov postane mu odnos s tajanstvenom djevojkom koju zatekne u svojem stanu. Jedino što o njoj zna jest da je nedavno stigla u Englesku, s ogromnim teretom opasne prošlosti.
Maximova čežnja za njom pretvara se u lavinu emocija koje nikada ranije nije osjetio.
No, tko je Alessia Demachi uistinu?
Iz srca Londona, preko pitoresknih brda Cornwalla, pa sve do zaboravljenih ljepota Balkana, Gospodin čitatelje vodi na emotivno i napeto putovanje između opasnosti i čežnje, putovanje koje ostavlja bez daha, do posljednje stranice.

19,78  (149,03 kn)

Težina 810 g
Autor

Broj stranica

Format

Godina izdanja

ISBN:

Izdavač

Prijevod

Iva Tomečić

Uvez

Žanr

Recenzije

 1. Natalija Mikulić ( Moj2svijet-recenzije i preporuke knjiga)

  E.L.James: Gospodin

  Izdavač: FOKUS na hit

  Čitam komentare za ovu knjigu i vidim jednima se sviđa, dok je drugi pljuju. Osvrte na drugim stranicama nisam čitala i ne znam kako kolegice dišu po pitanju ove knjige. Ni inače ne čitam osvrte. Očito je velika većina vas očekivala da će knjiga biti u stilu 50 nijansi ali nije i ostali ste razočarani. Budimo realni autorica ne može napisati još jedan hit u stilu 50 nijansi.
  Nisam imala nikakva očekivanja vezano za knjigu i meni se knjiga sviđa. Nije za čistu desetku (na Goodreadsu sam joj dala trojku), knjiga je solidna, brzo se čita i ruku na srce čitala sam i lošijih knjiga.

  Alessia dolazi iz konzervativne sredine, pola toga joj nije dopušteno, sada je slobodna u Engleskoj i može raditi što želi ali još uvijek ima zadršku i strah, što bi njeni rekli kada bi znali što ona radi. Iako je svjesna da su u Engleskoj ljudi puno otvoreniji ona je još uvijek mentalno u Albaniji i preispituje svoje postupke te koliko je to dobro ili loše.

  Maxim je bogataš koji živi punim plućima, mimo svoje volje nasljeđuje titulu i brojne obaveze koje titula nosi. Alessija ga zove Gospodine ali iz posve drugog razloga, ne onog kojeg ste vi zamislile.

  Ako gledate samu priču ima ozbiljnih elemenata od siromaštva,konzervativnosti,trgovanje ljudima i to sve upakirano u solidnu priču. Ja bi je okarakterizirala kao suvremenu verziju Pepeljuge, priča o lordu i čistačici Knjigu nisam uspoređivala sa 50 nijansi sive jer mi to nema smisla. Grey je sasvim druga priča, dok je ovo lagano ljetno štivo. Ima napetosti u njoj jer se pojavljuju i kriminalci. Istina nije se potrudila i poboljšala stil pisanja.
  Mogla je biti malo kraća i po svemu sudeći moglo bi biti nastavaka. Svi koji još niste stigli pročitati preporučam da pročitate, ako ništa drugo iz znatiželje.

  Osvrt: Natalija Mikulić

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)