Sally Hepworth: Svekrva | by Čitateljica 23/03/2020

Odnos svekrva snaha star je koliko i vrijeme, i upravo taj odnos je jedan od najupitnijih, jer jedan je muškarac u pitanju, a dvije žene koje ga vole sad dijele njegovo vrijeme i njegov život, pa se zbog toga svaka snaha nada dobrom odnosu s majkom svog muža. Istome se nadala i Lucy i pokušavala je sve ne bi li se svidjela Diani, no nije joj baš uspijevalo.

Nakon samog prvog poglavlja u kojem saznajemo da je Diana mrtva i načina na koji Lucy tu vijest prima jednostavno znajući ju kad im policija dođe javiti, vraćamo se deset godina u radnji i saznajemo koliko točno se Lucy trudila ne bi li se svidjela Diani i koliko točno je svaki put u tome bila neuspješna i kako je njihov odnos postao sva hladniji, a Lucyni osjećaji prema svekrvi sve gorči. Do sadašnjosti u kojoj je Diana mrtva, a ta vijest kod Lucy nije izazvala pretjerano suosjećanje prema hladnoj i emotivno teško dostupnoj svekrvi.

Pisana iz dvije perspektive, one Diane i Lucy, kojima se kasnije pridružuje još jedna od članica obitelji, i iz dva vremenska tijeka, sadašnjosti i prošlosti, saznajemo mnogo zanimljivosti o ovoj obitelji koja je jedini fokus ove priče. Zašto su Diana, Lucy, Ollie i Nettie takvi kakvi jesu, koja je njihova priča i kako su zaglavili u svojim životima.

Iako imamo ubojstvo i to na prvim stranicama, ono nije u fokusu priče, već do razrješenja istoga dolazimo odmatajući klupko obiteljske priče.

”Svekrva” je psihološka obiteljska drama s triler twistom i nema u njoj one prevelike napetosti kao kad hladnokrvni ubojica hara stranicama knjige pa ga jedva čekate uloviti i smjestiti iza rešetaka. Ne, U Svekrvi ćete htjeti saznati detalje o likovima kako bi vam bila jasna dinamika jedne obitelji. A u toj obitelji ima svega, od ljubavi, tajni, razočaranja do krajnjeg nerazumijevanja koje vodi do napetosti i ogorčenja kod oba glavna lika, i svekrve i snahe. No samo jedna od njih završi mrtva, a tek ćete čitajući saznati kako i zašto. I je li gore biti snaha ili svekrva ?

Sally Hepworth: Svekrva

Svekrva

« Sally Hepworth: Svekrva | by Knjigograd
Jenny Han: P. S. Još uvijek te volim | by Books & Family »