Blog

Jo Nesbø: Prdoprah Doktora Proktora | by Topli kutak za male i velike čitatelje

Lisa je pametna djevojčica koja je jednog dana u ulici dobila nove susjede! Tog dana je začula glasić s druge strane ograde kako je pozdravlja. Koliko god se naprezala, nije vidjela nikoga. Sve dok nije gurnula glavu preko ograde i ugledala jedno maleno stvorenje zanimljivog imena Mrva!

On ima 10 godina, manji je od patuljka, pjegice mu prekrivaju lice, a kosa mu je vatrenocrvene boje. Nadasve zanimljivo stvorenje…

Mrva je veseli i radoznali dječak koji ubrzo u istoj ulici upoznaje čudnog starca, visokog, čupavog i pomalo ludog, koji usto ima i vrlo čudan naglasak. Taj je starac luckasti znanstvenik koji je među ostalim izumima pokušao izumiti i lijek protiv peludne groznice. Nekim čudom, umjesto lijeka, izumio je prah za prđenje – prdoprah! Taj ludi doktor je Doktor Proktor!

U istoj ulici još žive i dva zločesta blizanca koji imaju i zločestog tatu. Tata im je prevarant koji se obogatio tako da je ukrao nečiji izum i predstavio ga kao svoj.

Ovaj put je nanjušio još jednu dobru priliku za zaradu… Prdoprah, kojeg se želi dočepati!

Priča vjerojatno ne bi bila toliko zanimljiva da u kanalizaciji ispod grada ne postoji jedna gooolema anakonda! Ona jede sve na što naleti. A jednog dana naletjela je i na našeg Mrvu kojeg je mogao spasiti samo prdoprah i ništa drugo!

“Prdoprah Doktora Proktora” zanimljiva je dječja knjiga puna smijeha i zabave koju je Jo Nesbø napisao zbog svoje djevojčice. Kći ga je često molila da joj smišlja i priča priče, pa se Nesbø napokon odvažio i cijelom svijetu predstavio niz priča o doktoru Proktoru, Lisi i Mrvi koji se bore protiv zlikovaca.

Na kraju krajeva, ipak je on pisac trilera, tako da se to i u dječjim knjigama jasno vidi.

Ako niste, nakon knjige pogledajte i film, jer je zabava zajamčena, kao i u knjizi 😉

Topli kutak za male i velike čitatelje

Prdoprah Doktora Proktora

 

 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>