FOKUS DOVODI NAJTRAŽENIJEG SKANDINAVCA U ZAGREB I SPLIT

 

Planetarno popularni pisac trilera Jo Nesbø stiže nam ponovno u posjet, a u Hrvatskoj će boraviti od 4. do 8. svibnja. Nakon oduševljenja i podrške koju smo dobili zbog zadnjega posjeta, odlučili smo pripremiti i novi. Iako je zadnjeg puta došao zbog svjetske promocije svog naslova Macbeth, ovoga puta dolazi samo zbog vas, i nas. Osvrnut će se na svoj dosadašnji rad, koji uključuje i zadnja dva naslova koji su bili njegov žanrovski izlet u formi zbirke priča – Stručnjak za ljubomoru i druge priče i Otok štakora i druge priče, a kao i svi ostali njegovi naslovi, izazvali su opće oduševljenje publike.

 

Možda postoji netko tko ne zna, ali Jo Nesbø ima posebnu vezu s Hrvatskom – radnju jednog od svojih prvih romana Nesbø je smjestio u Zagreb. No, kao strastveni penjač, Nesbø voli i naše gorske masive. Stoga, osim druženja s vama i nama, Nesbø ima razlog više koji ga veseli dolasku u Hrvatsku.

SPLIT

 

kad?      5. svibnja u 18:00
gdje?     Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Šetalište Ivana Meštrovića 18

 

ZAGREB

 

kad?      7. svibnja u 18:00
gdje?     Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4

Jo Nesbø jedan je od najvećih svjetskih pisaca trilera. Romani su prevedeni na više od 50 jezika i prodani u više od 50 milijuna primjeraka.

 

Prije nego što se prihvatio pisanja, Nesbø je bio perspektivni nogometaš norveškoga prvoligaša Moldea. Međutim, snovi o nastavku profesionalne nogometne karijere u Tottenhamu razbili su se u piščevoj osamnaestoj godini, kada je teško ozlijedio križne ligamente koljena.

 

Potom je, nakon tri godine provedene u vojsci, krenuo na studij ekonomije i osnovao bend Di Derre. Iako je bend uskoro u Norveškoj postao vrlo popularan, Nesbø je paralelno radio kao burzovni mešetar i financijski analitičar. Na ideju za svoj prvi roman Šišmiš došao je kad ga je jedna izdavačka kuća pozvala da napiše knjigu o turneji s bendom.

 

Osim ŠišmišaŽoharaCrvendaćaNemezeĐavolje zvijezdeSpasiteljaSnjegovićaLeopardaFantomaPolicijeŽeđi i Noža – kojima je glavni lik neprilagođeni detektiv Harry Hole, na hrvatskome su objavljeni i njegovi stand-alone romani – Sin, Krv na snijegu, Ponoćno sunce, Lovci na glave, Macbeth i Kraljevstvo. Osim romana, zadnja dva naslova žanrovski su izlet u formi zbirke priča – Stručnjak za ljubomoru i druge priče i Otok štakora i druge priče.

U ovom trenu kapaciteti obje dvorane su popunjeni, ali da ćemo svima koji se prijave naknadno javiti ukoliko se oslobodi koje mjesto.

 

Fokus komunikacije d.o.o. za izdavaštvo

Ulica grada Chicaga 35, 10 000 Zagreb