Blog

“Tragom parfema” – mirisi koje ćete doživjeti čitanjem

Objavili smo hit talijanske spisateljice Cristine Caboni Tragom parfema. Riječ je o ljubavnom romanu koji je u Italiji bio visoko na ljestvicama najprodavanijih naslova prije nego što je objavljen na engleskom jeziku, a sada ga možemo čitati i na hrvatskome. Riječ je ujedno o prvom spisateljičinu ostvarenju.

Vješto povezujući sjećanja, osjećaje i mirise, Caboni nam donosi dojmljivu priču o mladoj ženi koja živi pod teretom svojeg naslijeđa. Glavna protagonistica Elena, žena željna ljubavi koja odrasta sa spoznajom da je čak i vlastitoj majci bila prevelik teret, za sve obiteljske nevolje krivi opsesivno traganje za savršenim parfemom, na što su žene u njezinoj obitelji potrošile desetljeća strpljivo prenoseći vještinu izrade parfema s koljena na koljeno, a da nijedna od njih zapravo nije pronašla miris za kojim je tragala. Upravo je zato taj svijet Eleni silno odbojan.

Kada ljubav njezina života doživi fijasko, Elena shvati da su promjene za nju sada pitanje opstanka. Na prijateljičin nagovor seli se u Pariz i počinje baviti upravo onim od čega cijelog života bježi – izradom parfema.

Tragom parfema dostupan je OVDJE.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>