Blog

K. A. Tucker: Dok je tebe | by Books&Sweets

img_6564

Moj prvi susret s ovom autoricom je bio prije nekoliko mjeseci i to upravo s duologijom ”The Simple Wild” koja me oduševila. U periodu u kojem vam treba roman koji će vas oboriti s nogu i u kojem ćete uživati od prve do posljednje stranice posegnite za knjigama ove autorice, nećete požaliti.

Ovaj roman je o mladoj ženi koja je naučila puno o životu i postala samostalna u mladoj dobi. Ona pokušava ponovo vjerovati ljudima, popraviti obiteljske i prijateljske veze i živjeti bez drame. Ono što je specifično za ovu autoricu je način na koji vas uvuče u priču tako da prestanete s bilo čim što ste mislili raditi i u potpunosti se posvetite romanu koji čitate.

Cath se vraća kući s propalog spoja na slijepo kad na cesti susreće tešku prometnu nesreću. Bez imalo razmišljanja zaustavlja vozilo, izlazi i pokušava spasititeško ozlijeđenog čovjeka iz zapaljenog automobila ne razmišljajući istog trena o tome da ako se njoj nešto dogodi, njezino će dijete ostati siroče zato što je samohrana majka. Tek nakon nesreće saznaje da je tip kojeg je spasila međunarodno poznati hokejaš Brett Madden. Čim mediji čuju za Brettovu nesreću,upadaju u maleni grad Balsam u nadi da će dobiti priliku razgovarati s osobom koja mu je spasila život. Cath koja bi učinila sve da njezina bolna prošlost ostane zakopanapokušat će ostati anonimna, ali od početka je očito da ne može kontrolirati medije i da će u nekom trenutku ljudisaznati da ga je upravo ona spasila.

img_6565

Autorica je objasnila kako je jednostavno trebala napisati ovu priču i da se dosta razlikuje od ostalih knjiga koje je napisala. Dok je tebe nudi sporo razvijajući odnos muškarca i žene, također nam nudi pogled na dvoje ljudi iz vrlo različitih slojeva života čiji putevi se susreću na stazama istine i povjerenja. Ova se priča izmjenjuje između nesreće u sadašnjosti i velikog događaja iz prošlosti koji je Cath doveo do života koji živi danas. Priča se lako prati i ono što imamo ovdje je tiha romansa iz malih gradova i mislim da će se čitateljima svidjeti.

Cath je lik koji zavolite na prvu, snažna mlada žena koja je svoje pogreške kao i svoj život uzela u vlastite ruke i svakodnevno izvlači najbolje od svega. Lako je vidjeti kako su je tajne iz prošlosti oblikovale u osobu kakva je danas i zašto ne sanjari o bajkovitom životu već je izrazito prizemna. U roman su utkani zadivljujući likovi koji ovu priču čine još toplijom i bogatijom.

Ova knjiga je u potpunosti mogla biti još jedna grozna New Adult romansa, s mišićavim sportašem i sirotom djevojkom, ali ona to nije, ovo je životna priča, pravi feel good roman. Autoričini romani imaju dubinu čak i ako sinopsis zvuči kao još jedna klišejizirana priča. Toplo preporučujem ovu knjigu, zato što sam uživala u svakoj stranici!

Dok je tebe – K. A. Tucker

Dok je tebe

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>